Jelo ima savršenu kombinaciju tekstura i okusa – hrskavi rubovi krumpira, sočne kobasice koje puštaju svoju masnoću i začine, te mekano povrće koje upija sve arome. Ovo je jelo idealno za hladnije dane jer pruža osjećaj topline i zasitnosti, a možete ga poslužiti uz kiselo vrhnje ili jednostavnu salatu za osvježavajući kontrast
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 2-3 kobasice (možete koristiti domaće, dimljene ili začinjene po želji)
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 2 mrkve
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- svježi ružmarin ili timijan (po želji)
- sol i papar
- mljevena crvena paprika i malo čilija (po želji)
Priprema:
Krumpire ogulite i narežite na kocke ili ploške. Paprike i mrkvu narežite na trakice, a luk na ploške. Češnjak sitno nasjeckajte.
Narežite kobasice na kolutiće srednje debljine.
U velikoj zdjeli pomiješajte krumpire, paprike, mrkvu, luk, češnjak i kobasice. Dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja, sol, papar, mljevenu crvenu papriku, čili i ružmarin (ili timijan) po ukusu. Dobro sve izmiješajte da se začini ravnomjerno rasporede.
Prebacite sve na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Rasporedite sastojke u ravnomjernom sloju kako bi se svi sastojci jednako pekli.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35-40 minuta, ili dok krumpir i povrće ne omekšaju, a kobasice ne postanu hrskave. Povremeno promiješajte kako bi se ravnomjerno zapeklo.
Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i poslužite uz kiselo vrhnje ili salatu.
Možete dodati i druge vrste povrća po želji, poput tikvica ili cherry rajčica, ili dodati začine poput dimljene paprike za dodatnu aromu.