Gastro kutak

Pečeni krumpir s kobasicom i povrćem kad trebate zasitno jelo

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Jelo ima savršenu kombinaciju tekstura i okusa – hrskavi rubovi krumpira, sočne kobasice koje puštaju svoju masnoću i začine, te mekano povrće koje upija sve arome. Ovo je jelo idealno za hladnije dane jer pruža osjećaj topline i zasitnosti, a možete ga poslužiti uz kiselo vrhnje ili jednostavnu salatu za osvježavajući kontrast

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 2-3 kobasice (možete koristiti domaće, dimljene ili začinjene po želji)
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • svježi ružmarin ili timijan (po želji)
  • sol i papar
  • mljevena crvena paprika i malo čilija (po želji)

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite na kocke ili ploške. Paprike i mrkvu narežite na trakice, a luk na ploške. Češnjak sitno nasjeckajte.

Narežite kobasice na kolutiće srednje debljine.

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpire, paprike, mrkvu, luk, češnjak i kobasice. Dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja, sol, papar, mljevenu crvenu papriku, čili i ružmarin (ili timijan) po ukusu. Dobro sve izmiješajte da se začini ravnomjerno rasporede.

Prebacite sve na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Rasporedite sastojke u ravnomjernom sloju kako bi se svi sastojci jednako pekli.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35-40 minuta, ili dok krumpir i povrće ne omekšaju, a kobasice ne postanu hrskave. Povremeno promiješajte kako bi se ravnomjerno zapeklo.

Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i poslužite uz kiselo vrhnje ili salatu.

Možete dodati i druge vrste povrća po želji, poput tikvica ili cherry rajčica, ili dodati začine poput dimljene paprike za dodatnu aromu.

U trendu

Exit mobile version