Gastro kutak

Pečena riba s kokosovim mlijekom i začinima

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Ovo jelo donosi egzotičnu kombinaciju okusa – nježna bijela riba prožeta aromatičnim začinima poput đumbira, češnjaka i kurkume, uz kremastu bazu od kokosovog mlijeka. Marinada daje ribi sočnost i bogatstvo okusa, dok se svježina limete i pikantnost čilija savršeno stapaju u harmoniji

Sastojci:

  • 4 fileta bijele ribe (brancin, oslić ili bakalar)
  • 1 šalica kokosovog mlijeka
  • pola šalice nasjeckanog svježeg korijandera (ili peršina)
  • 1 crvena čili paprika, sitno sjeckana
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • pola šalice nasjeckanog mladog luka
  • sok od 1 limete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica kurkume
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

U zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, limetin sok, đumbir, češnjak, kurkumu, čili papriku, sol i papar.

Filete ribe stavite u posudu, prelijte marinadom i ostavite 20-30 minuta da upiju okuse.

Na tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Izvadite ribu iz marinade (marinadu sačuvajte) i pecite 3-4 minute sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatnu koricu.

U istu tavu dodajte preostalu marinadu i nasjeckani mladi luk, kuhajte 2-3 minute dok se malo ne reducira.

Servirajte ribu prelivenom umakom, posipajte svježim korijanderom i poslužite uz rižu ili pečene batate.

U trendu

Exit mobile version