Janjetina s mladim krumpirom najčešći je tradicionalni uskrsni ručak u našim krajevima, a miris začina koji se širi kućom otvara apetit kao rijetko koje drugo jelo
Sastojci:
- 2 kg janjetine
- 750 gr mladog krumpira
- luk u ploškama
- par češanja češnjaka
- listovi svježeg ružmarina
- žličica origana
- sol, papar
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 dl bijelog vina
Priprema:
Odstranite višak masnoće s janjećeg buta, namažite ga maslinovim uljem i raspolovljenim češnjakom, zataknite komadiće češnjaka u meso i ostavite par sati. Nakon toga posolite i popaprite meso i pospite ga origanom i svježim ružmarinom.
Meso, oguljene mlade krumpire nasječene na veće komade i luk narezan na ploške stavite u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.
Po potrebi malo podlijevajte vodom, a pred kraj otvorite vatrostalnu posudu, zalijte bijelim vinom i pecite još desetak minuta.