Gastro kutak

Pečena janjetina i krumpir za blagdanski ručak

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Janjetina s mladim krumpirom najčešći je tradicionalni uskrsni ručak u našim krajevima, a miris začina koji se širi kućom otvara apetit kao rijetko koje drugo jelo

Sastojci:

  • 2 kg janjetine
  • 750 gr mladog krumpira
  • luk u ploškama
  • par češanja češnjaka
  • listovi svježeg ružmarina
  • žličica origana
  • sol, papar
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 dl bijelog vina

Priprema:

Odstranite višak masnoće s janjećeg buta, namažite ga maslinovim uljem i raspolovljenim češnjakom, zataknite komadiće češnjaka u meso i ostavite par sati. Nakon toga posolite i popaprite meso i pospite ga origanom i svježim ružmarinom.

Meso, oguljene mlade krumpire nasječene na veće komade i luk narezan na ploške stavite u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.

Po potrebi malo podlijevajte vodom, a pred kraj otvorite vatrostalnu posudu, zalijte bijelim vinom i pecite još desetak minuta.

U trendu

Exit mobile version