Većina ljudi, tu i tamo, za promjenu, umjesto klasičnog ručka voli pojesti pitu. Danas vam donosimo recept za zdravu pitu neobičnog imena, ali fantastičnog okusa
Sastojci:
- 300 g mljevene govedine
- 2 žlice ulja
- 18 g luka
- 180 g graška i mrkve, zamrznuta mješavina
Za umak:
- 1 žlica gussnela
- pola žličice majčine dušice
- malo mljevenog crnog papra
- 120 ml vode
Za pire krumpir:
- 340 g krumpira
- 70 ml mlijeka
- 10 g maslaca
- 4 jaja
Priprema:
Na zagrijano ulje staviti meso i peći uz miješanje. Dodati sitno narezani luk te prijati 5 minuta. Mesu dodati mješavinu mrkve i graška, promiješati te staviti sa strane.
Napraviti umak. U 120 ml vode dobro razmutiti gussnel te dodati majčinu dušicu i crni papar. Pripremljeni umak umiješati u meso. Meso s umakom preliti u vatrostalnu posudu u kojoj će se pita peći.
U međuvremenu napraviti pire krumpir. Narezani krumpir skuhati i ocijediti. Dodati mlijeko i maslac pa utisnuti u pire krumpir. Zatim postepeno umiješati razmućena jaja.
Pripremljeni pire krumpir rasporediti po mesu.
Pitu peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.
Jelo poslužiti toplo uz čašu jogurta.