Gastro kutak

Pastirska pita

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Većina ljudi, tu i tamo, za promjenu, umjesto klasičnog ručka voli pojesti pitu. Danas vam donosimo recept za zdravu pitu neobičnog imena, ali fantastičnog okusa

Sastojci:

  • 300 g mljevene govedine
  • 2 žlice ulja
  • 18 g luka
  • 180 g graška i mrkve, zamrznuta mješavina

Za umak:

  • 1 žlica gussnela
  • pola žličice majčine dušice
  • malo mljevenog crnog papra
  • 120 ml vode

Za pire krumpir:

  • 340 g krumpira
  • 70 ml mlijeka
  • 10 g maslaca
  • 4 jaja

Priprema:

Na zagrijano ulje staviti meso i peći uz miješanje. Dodati sitno narezani luk te prijati 5 minuta. Mesu dodati mješavinu mrkve i graška, promiješati te staviti sa strane.

Napraviti umak. U 120 ml vode dobro razmutiti gussnel te dodati majčinu dušicu i crni papar. Pripremljeni umak umiješati u meso. Meso s umakom preliti u vatrostalnu posudu u kojoj će se pita peći.

U međuvremenu napraviti pire krumpir. Narezani krumpir skuhati i ocijediti. Dodati mlijeko i maslac pa utisnuti u pire krumpir. Zatim postepeno umiješati razmućena jaja.

Pripremljeni pire krumpir rasporediti po mesu.

Pitu peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.

Jelo poslužiti toplo uz čašu jogurta.

U trendu

Exit mobile version