Gastro kutak

Pašteta od dimljene ribe kao zamjena za bakalar

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Pašteta je idealna za blagdanski stol jer spaja bogate okuse dimljene ribe s kremastošću i svježinom dodataka poput limuna i peršina. Ova pašteta lako se priprema, a njezina svestranost omogućuje posluživanje kao predjelo ili glavno jelo uz priloge

Sastojci:

  • 300 g dimljene ribe (oko 2 šalice)
  • 150 g krem sira (oko 2 trećine šalice)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1 žlica svježeg peršina (sitno nasjeckan)
  • prstohvat soli i papra
  • malo naribane limunove korice (po želji)

Priprema:

Ako koristite dimljenu ribu s kostima, pažljivo je očistite i uklonite sve kosti. Komade ribe narežite na manje dijelove kako bi ih bilo lakše usitniti.

U blender ili sjeckalicu stavite dimljenu ribu, krem sir, maslinovo ulje, limunov sok i nasjeckani češnjak. Miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

Dodajte nasjeckani peršin, prstohvat soli, papra i limunovu koricu. Još jednom kratko promiješajte da se začini ravnomjerno rasporede.

Paštetu prebacite u zdjelicu i ukrasite svježim peršinom. Poslužite je uz prepečeni kruh, krekere ili domaće lepinje. Također se odlično slaže s maslinama i mariniranim povrćem.

Ako želite bogatiji okus, paštetu možete pripremiti dan ranije i pustiti da se okusi prožmu u hladnjaku.

U trendu

Exit mobile version