Gastro kutak

Odrezak ‘Barun Trenk’ prolazi za sve jelom vezane prigode

Objavljeno

/

Odrezak Barun Trenk, tradicionalni je požeški specijalitet, u kojem su svi okusi Slavonije, a oduševit će i one najizbirljivije. Ajvar, kulen, kuhano jaje, ukusna svinjetina i umak od gljiva, spoj su koji će malo koga ostaviti ravnodušnim

Sastojci za četiri osobe:

  • 4 odreska svinjskog buta
  • 4 šnite kulena (po želji dodajte više)
  • 4 žlice ajvara
  • 2 kuhana jaja
  • svinjska mast
  • sol, papar

Za umak:

  • 1 manji luk
  • 250 g šampinjona
  • 50 ml bijelog vina
  • po želji žlica vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Priprema:

Šnicle dobro istucite čekićem za meso pa začinite.

Skuhajte jaja pa ih narežite na četvrtine.

Na svaku šniclu stavite žlicu ajvara, šnitu kulena i četvrtinu tvrdo kuhanog jaja. Zarolajte i učvrstite čačkalicama kako punjenje ne bi iscurilo. Svaku rolicu obložite brašnom.

Rolice pržite na malo svinjske masti dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.

Izvadite rolice i pripremite umak od gljiva.

Na masnoću na kojoj ste pržili rolice stavite sitno nasjeckani luk. Nakon pet minuta dodajte šampinjone pa zalijte bijelim vinom.

Nakon pet minuta rolice vratite u umak i dinstajte 20 minuta. Po želji možete dodati žlicu vrhnja za kuhanje.

Poslužite uz pire krumpir i sezonsku salatu.

U trendu

Exit mobile version