Ovaj namaz je odličan za brz i lagan obrok ili kao dodatak sendvičima, krekerima ili tostu. Može se obogatiti češnjakom, senfom ili začinskim biljem, poput peršina, za još izraženiji okus. Lagan je za pripremu, osvježavajuć i svestran, te ga vole i djeca i odrasli
Sastojci:
- 1 konzerva tune (oko 150 g, u vlastitom soku ili ulju)
- 100 g krem sira (neutralni sir)
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica maslinovog ulja (ako koristite tunu u vlastitom soku)
- sok od pola limuna
- 1 žličica senfa (po želji)
- sol i papar (po ukusu)
- 1-2 češnja bijelog (sitno nasjeckani)
- svježe nasjeckani peršun (za dekoraciju ili dodatni okus)
Priprema:
Ako koristite tunu u vlastitom soku, dobro je ocijedite. Ako je tuna u ulju, ocijedite je samo djelomično, ali sačuvajte malo ulja za dodatni okus.
U blenderu ili multipraktiku pomiješajte tunu, krem sir, majonezu, maslinovo ulje (ako koristite tunu u soku), limunov sok i senf. Dodajte sol, papar i bijeli luk.
Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako želite kremastiju paštetu, možete dodati još malo krem sira ili maslinovog ulja.
Kada je smjesa gotova, probajte je i po potrebi dodajte još soli, papra ili limunovog soka.
Prebacite paštetu u posudu i stavite je u hladnjak na najmanje 30 minuta kako bi se okusi lijepo sljubili.
Poslužite paštetu od tune s kruhom, krekerima ili kao dodatak uz povrće. Po želji, posipajte svježe sjeckanim peršunom za dekoraciju.