Gastro kutak

Nestane dok kažeš pašteta od tune

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovaj namaz je odličan za brz i lagan obrok ili kao dodatak sendvičima, krekerima ili tostu. Može se obogatiti češnjakom, senfom ili začinskim biljem, poput peršina, za još izraženiji okus. Lagan je za pripremu, osvježavajuć i svestran, te ga vole i djeca i odrasli

Sastojci:

  • 1 konzerva tune (oko 150 g, u vlastitom soku ili ulju)
  • 100 g krem sira (neutralni sir)
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica maslinovog ulja (ako koristite tunu u vlastitom soku)
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica senfa (po želji)
  • sol i papar (po ukusu)
  • 1-2 češnja bijelog (sitno nasjeckani)
  • svježe nasjeckani peršun (za dekoraciju ili dodatni okus)

Priprema:

Ako koristite tunu u vlastitom soku, dobro je ocijedite. Ako je tuna u ulju, ocijedite je samo djelomično, ali sačuvajte malo ulja za dodatni okus.

U blenderu ili multipraktiku pomiješajte tunu, krem sir, majonezu, maslinovo ulje (ako koristite tunu u soku), limunov sok i senf. Dodajte sol, papar i bijeli luk.

Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako želite kremastiju paštetu, možete dodati još malo krem sira ili maslinovog ulja.

Kada je smjesa gotova, probajte je i po potrebi dodajte još soli, papra ili limunovog soka.

Prebacite paštetu u posudu i stavite je u hladnjak na najmanje 30 minuta kako bi se okusi lijepo sljubili.

Poslužite paštetu od tune s kruhom, krekerima ili kao dodatak uz povrće. Po želji, posipajte svježe sjeckanim peršunom za dekoraciju.

U trendu

Exit mobile version