Gastro kutak

Mrski ponedjeljak može popraviti fino varivo

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Jela na žlicu, odnosno variva od pamtivijeka čine sastavni dio domaće tradicijske kuhinje i s vama su dobro poznata. U većini suvremenih kućanstva varivo je na meniju barem jednom tjedno i često nastane od sastojaka koje na brzinu nađemo pri ruci

Sastojci:

  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 poriluk (100 g)
  • pola žlicice nasjeckanog ružmarina
  • 1 crvena paprika (200 g)
  • 1 žuta paprika (150 g)
  • 250 g krumpira
  • 1 Fant mješavina za gulaš i paprikaš

Priprema:

Na zagrijanom ulju popecite meso narezano na kockice da dobije zlatnu boju.

Dodajte nasjeckani poriluk i ružmarin i pirjajte na laganoj vatri, zatim dodajte narezane paprike i još kratko popecite uz miješanje.

Dodajte krumpir narezan na kockice, podlijte s malo vode i poklopljeno na laganoj vatri kuhajte 10 minuta.

Maknite s vatre, dodajte vodu (700 ml), umiješajte sadržaj vrećice Fanta i vratite na vatru. Kad zakuha kuhajte još oko 10 minuta.

Poslužite toplo.

Krumpir možete zamijeniti kvinojom. Na taj ćete način povećati udio kvalitetnih proteina.

U trendu

Exit mobile version