Jela na žlicu, odnosno variva od pamtivijeka čine sastavni dio domaće tradicijske kuhinje i s vama su dobro poznata. U većini suvremenih kućanstva varivo je na meniju barem jednom tjedno i često nastane od sastojaka koje na brzinu nađemo pri ruci
Sastojci:
- 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 400 g pilećeg filea
- 1 poriluk (100 g)
- pola žlicice nasjeckanog ružmarina
- 1 crvena paprika (200 g)
- 1 žuta paprika (150 g)
- 250 g krumpira
- 1 Fant mješavina za gulaš i paprikaš
Priprema:
Na zagrijanom ulju popecite meso narezano na kockice da dobije zlatnu boju.
Dodajte nasjeckani poriluk i ružmarin i pirjajte na laganoj vatri, zatim dodajte narezane paprike i još kratko popecite uz miješanje.
Dodajte krumpir narezan na kockice, podlijte s malo vode i poklopljeno na laganoj vatri kuhajte 10 minuta.
Maknite s vatre, dodajte vodu (700 ml), umiješajte sadržaj vrećice Fanta i vratite na vatru. Kad zakuha kuhajte još oko 10 minuta.
Poslužite toplo.
Krumpir možete zamijeniti kvinojom. Na taj ćete način povećati udio kvalitetnih proteina.