Gastro kutak

Lungić s povrćem iz pećnice za jednostavan ručak

Objavljeno

/

Foto: Pixabay, ilustracija

Uvijek smo za jednostavna jela iz jedne posude i iz pećnice. Povrće u ovom receptu možete mijenjati, ovisno o tome što imate u hladnjaku. Uživajte u svakom zalogaju

Sastojci:

•             700 g lungića

•             1 veća glavica luka

•             3 mrkve

•             6 krumpira

•             1 batat

•             1 paprika

•             2 režnja češnjaka

•             ružmarin

•             sol

•             papar

•             suncokretovo ulje / svinjska mast

Priprema:

Povrće očistite, operite i narežite na komade veličine zalogaja. Lungić i povrće dobro posolite, popaprite i stavite u pleh – lungić u sredini, a povrće sa strane. Dodajte svinjsku mast ili suncokretovo ulje, te grančicu ružmarina.

Stavite peći pokriveno aluminijskom folijom na 200 stupnjeva / cca 45 minuta.

Zatim maknite foliju, promiješajte povrće, a lungić okrenite na drugu stranu i pecite još 15-ak minuta dok povrće i meso ne dobije lijepu boju i to je to. Dobar tek!

In Portal

U trendu

Exit mobile version