Uvijek smo za jednostavna jela iz jedne posude i iz pećnice. Povrće u ovom receptu možete mijenjati, ovisno o tome što imate u hladnjaku. Uživajte u svakom zalogaju
Sastojci:
• 700 g lungića
• 1 veća glavica luka
• 3 mrkve
• 6 krumpira
• 1 batat
• 1 paprika
• 2 režnja češnjaka
• ružmarin
• sol
• papar
• suncokretovo ulje / svinjska mast
Priprema:
Povrće očistite, operite i narežite na komade veličine zalogaja. Lungić i povrće dobro posolite, popaprite i stavite u pleh – lungić u sredini, a povrće sa strane. Dodajte svinjsku mast ili suncokretovo ulje, te grančicu ružmarina.
Stavite peći pokriveno aluminijskom folijom na 200 stupnjeva / cca 45 minuta.
Zatim maknite foliju, promiješajte povrće, a lungić okrenite na drugu stranu i pecite još 15-ak minuta dok povrće i meso ne dobije lijepu boju i to je to. Dobar tek!
In Portal