Gastro kutak

Losos iz pećnice s povrćem post će učiniti lakšim

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Veliki petak kršćanski je spomendan pa je za vjernike tako obavezan post na ovaj dan. Ako još nemate ideju što spremati za ručak, slobodno iskopirajte našu. Uz dobar tek želimo vam mirne i sretne blagdane

Sastojci:

  • 4 filea lososa
  • 4 mrkve oguljene i narezane na štapiće
  • pola kg brokule
  • 1 čajna žličica sezamovog ulja
  • pola šalice tamari umaka
  • 1 čajna žličica korijandera
  • 1 čajna žličica mljevenog đumbira
  • 1 jušna žlica sezamovih sjemenki
  • 2 čajne žličice mljevenog češnjaka
  • 4 komada mladog luka
  • 1 jušna žlica smeđeg šećera.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 205 °C.

U posudi pomiješajte smeđi šećer, tamari umak, sezamovo ulje, đumbir, češnjak, korijander i sjemenke sezama.

Na veliki lim za pečenje posložite filete lososa, mrkvu i brokulu.

Losos i povrće prelijte s pola količine umaka napravljenog u 2. koraku. Malo pomiješajte rukama kako bi se umak dobro rasporedio.

Pecite losos i povrće oko 18 minuta na srednjoj rešetki u pećnici.

Nakon pečenja, prelijte losos i povrće ostatkom umaka te posipajte narezanim mladim lukom.

U trendu

Exit mobile version