Gastro kutak

Ljetna povrtna juha savršen ručak za ove vruće dane

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Ljeti svi gubimo puno elektrolita, upravo zbog toga jako je važno jesti nešto lagano i na žlicu. Povrtna juha puna je minerala iz povrća stoga je odličan izbor za jelo u danima koji su pred nama

Sastojci:

  • 1 režanj češnjaka
  • 1 crveni luk
  • 1 mrkva
  • maslinovo ulje
  • 1 krumpir
  • 100 g šampinjona
  • 150 g tikvica
  • 250 g brokule
  • 1 kokošja kocka
  • 1 žličica vegete
  • malo soli
  • malo papra
  • 700 ml vode
  • 1 žlica maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Peršin

Priprema:

Na maslinovom ulju popržiti nasjeckan crveni luk, češnjak i mrkvu narezanu na kolutiće. Dodati mrkvu i krumpir prethodno narazane na kockice, šampinjone narezane na listiće te brokulu predhodno razvojenu od cvjetova. Sve skupa dinstati nekoliko minuta na lagnoj vatri. Konstantno miješati kako se krumpir nebi zaljepio za dno posude.

U lonac s povrćem uliti vodu pa dodati kokošiju kocku, vegetu, sol i papar, zatim kuhati pola sata.

Štapnim mikserom kratko proći kroz juhu kako bi se dio povrća pretvorilo u pire, a dio ostao u komadićima. U juhu zatim dodati maslac i vrhnje za kuhanje.

Kada se maslac otopi i juha zavrije skloniti ju s vatre, pričekati da se malo ohladi, posuti peršinom i poslužiti.

U trendu

Exit mobile version