Gastro kutak

Lasagne u juhi prepune su okusa

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Lasagne u juhi su topla, aromatična i utješna varijanta klasične talijanske lazanje, pripremljena kao jušno jelo. Kombinacija bogatog umaka od rajčice, mljevene junetine i razlomljenih listova lasagna čini savršeno balansiranu juhu s okusima domaće kuhinje

Sastojci (za 4 porcije):

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 250 g mljevene junetine (oko 1 šalica i pol)
  • 1 žličica soli
  • pola žličice crnog papra
  • 1 žličica suhog origana
  • žličice suhog bosiljka
  • četvrtina žličice čilija u pahuljicama (po želji)
  • 2 šalice pasirane rajčice (ili pelati usitnjeni)
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 6 listova lasagna, razlomljenih na manje komade (otprilike 2 šalice razlomljenih komada)
  • pola šalice svježeg ribanog parmezana
  • 1 šalica ricotta sira (ili svježi kravlji sir kao zamjena)
  • 1 šalica naribane mozzarelle

Priprema:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte 4-5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu.

Umiješajte mljevenu junetinu i pržite 6-8 minuta dok ne posmeđi. Po potrebi ocijedite višak masnoće.

Dodajte sol, papar, origano, bosiljak i čili. Umiješajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i temeljac. Dobro promiješajte.

Kad zavrije, dodajte razlomljene listove lasagna. Kuhajte 10-12 minuta ili dok tjestenina ne omekša, povremeno miješajući.

Umiješajte parmezan i kušajte juhu – po potrebi dodajte još začina.

Poslužite u zdjelama, dodajte po 1 žlicu ricotte i pospite s mozzarellom na vrhu.

Ako volite više ‘sirasti’ ugođaj, stavite zdjelu pod grill na minutu-dvije da se sir zapeče – kao mini lasagna u žlici.

U trendu

Exit mobile version