Gastro kutak

Krpice s kupusom i pancetom na crveno

Objavljeno

/

Jednostavan i brz za pripremu, ovaj recept je vrlo pogodan za današnji brzi način života. Poznat je u Sloveniji, kao i u Hrvatskoj. Vjerujemo da su ovo često spremale vaše bake i mame

Sastojci:

  • pola glavice kupusa
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 20 g pancete
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 300 g tjestenine po izboru
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu.

Kada povrće i panceta zamirišu, dodajte na trakice narezan kupus. Posolite i dinstajte 10-ak minuta da kupus pusti svoju tekućinu.

Dodajte pasiranu rajčicu.

Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri barem sat vremena. Možete i manje, ali bolje da je kupus mekan.

U drugom loncu skuhajte tjesteninu, procijedite je i pomiještajte s kupusom. Pospite peršinom i poslužite uz meso ili kao samostalno jelo.

U trendu

Exit mobile version