Jednostavan i brz za pripremu, ovaj recept je vrlo pogodan za današnji brzi način života. Poznat je u Sloveniji, kao i u Hrvatskoj. Vjerujemo da su ovo često spremale vaše bake i mame
Sastojci:
- pola glavice kupusa
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 20 g pancete
- 200 ml pasirane rajčice
- 300 g tjestenine po izboru
- sol, papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i na kockice narezanu pancetu.
Kada povrće i panceta zamirišu, dodajte na trakice narezan kupus. Posolite i dinstajte 10-ak minuta da kupus pusti svoju tekućinu.
Dodajte pasiranu rajčicu.
Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri barem sat vremena. Možete i manje, ali bolje da je kupus mekan.
U drugom loncu skuhajte tjesteninu, procijedite je i pomiještajte s kupusom. Pospite peršinom i poslužite uz meso ili kao samostalno jelo.