Gastro kutak

Kolač od jagoda i jogurta bez puno muke i nauke

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovaj kolač od jagoda i jogurta je ne samo ukusan, već je i lagan, osvježavajući te jednostavan za pripremu, što ga čini savršenim izborom za sve, bez obzira na njihov kulinarski nivo

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 2 velika jaja ili 3 mala
  • 1 žličica naribane kore limuna
  • 250 g običnog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanili šećer
  • 300 g brašna oštrog
  • 3 žličice praška za pecivo to je malo manje od cijelog
  • prstohvat soli
  • 500 g jagoda
    • od toga 100 g narezati na kockice – dodati pola jušne žlice brašna i pola jušne žlice šećera promiješati
    • 400 g narezati na polovice – dodati jušnu žlicu brašna i jušnu žlicu šećera promiješati

Priprema:

Pećnicu uključiti na 200°C.

Jaja i šećer miješati pjenjačom, dodati ulje, vaniliju i limun. I dalje miješati, dodati jogurt. Dobro sve sjediniti. U smjesu prosijati brašno promiješano sa solju i praškom za pecivo.

Miješati pjenjačom dok masa ne postane glatka.

Pola biskvitne smjese staviti u kalup za torte promjera 28 cm (obložen papirom za pečenje), poravnati i staviti jagode narezane na kockice. Rasporediti drugi dio smjese i polovice jagoda s rezanom stranom prema dolje.

Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, nakon 35 min provjeriti čačkalicom. Ako treba staviti gore alu foliju ili papir za pečenje. Nije potrebno sasvim ohladiti prije rezanja.

U trendu

Exit mobile version