Ukusan i zdrav obrok s jajima, špinatom i sirom. Brzo se priprema i odličan je za ručak ili večeru. Poslužite toplo uz šalicu jogurta
Sastojci:
- oko 300 g očišćenog špinata
- 2 jaja
- 100 g svježeg sira
- 50 g kiselog vrhnja
- 1,5 dl jogurta
- 1 dl mlijeka
- 1 šalica (od 2 dl) kukuruznog brašna
- pola praška za pecivo
- brašno po potrebi
- sol
Priprema:
Najprije dobro oprati špinat, isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min. Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.
Izmješati jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol.
U to dodati špinat pa kukuruzno brašno, prašak i brašna po potrebi (da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke). Dobro izmješati.
Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200 stupnjeva oko 30-40 min.
Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 minuta da omekša.