Gastro kutak

IRSKI GULAŠ Jelo božanstvenog okusa

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Ako se ikada zaželite dobrog domaćeg gulaša napravite irski, s njim sigurno nećete pogriješiti

Sastojci:

  • 600 g junetina
  • 1 veća glavica luka
  • 2 veće mrkve
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g svježih šampinjona
  • 3 suhe šljive
  • 100 g pancete
  • 1 žlica brašna
  • 2 tamno pivo
  • 1 goveđi temeljac za jela
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • lovorov list
  • malo ljute papričice

Priprema:

Junetinu narezati na kockice, mrkvu oguliti i narezati na veće komade, a luk i češnjak narezati na sitno, a isto učiniti i s suhim šljivama. U posudu uliti maslinovog ulja pa ubaciti meso i kratko ga popržiti te ga izvaditi i staviti sa strane.

U istu tavu staviti sitno narezani luk i češnjak te kad se zaprže dodati i polovicu pancete. Pirjati dok sastojci ne dobiju zlatnu boju. Dodati jednu žlicu brašna pa promiješati. Zatim uliti tamno pivo i opet sve dobro izmiješati.  U tavu vratiti meso, staviti lovorov list, mrkvu, koncentrat od rajčice, goveđi temeljac, suhe šljive te sol, papar, vegetu i malo ljute papričice. Sve dobro pomiješati pa zaklopiti i pustiti da se kuha sat i pol na laganoj vatri.

Dok se gulaš kuha, u drugoj tavi na maslacu ispržiti drugu polovicu pancete, dodati gljive pa pržiti dok voda iz njih ne ispari.

Nakon sat i pol kuhanja, u gulaš dodati gljive i pancetu, po potrebi doliti vode te nastaviti kuhati još pola sata bez poklopca.

Kada je gulaš gotov, skinuti ga s vatre i poslužiti uz prilog po izboru.

U trendu

Exit mobile version