Hrenovke u lisnatom tijestu su jednostavan zalogaj savršen za bilo koju priliku – od lagane večere do zabave s prijateljima. Sočne hrenovke omotane hrskavim i zlatno-pečenim lisnatim tijestom pružaju ukusnu kombinaciju okusa i tekstura. Priprema traje svega nekoliko minuta, a krajnji rezultat je privlačno jelo koje se lako jede rukama
Sastojci:
- 8 hrenovki
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (oko 300 g)
- 1 jaje (za premazivanje)
- 1 žlica senfa (po želji)
- sezam ili mak za posipanje (opcionalno)
Priprema:
Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne ako koristite smrznuto. Kada se odmrzne, razvaljajte ga na debljinu od oko pola cm.
Hrenovke možete ostaviti cijele ili ih prepoloviti, ovisno o veličini.
Izrežite lisnato tijesto na trake širine 2-3 cm i duljine dovoljno da omotate hrenovku.
Ako volite, premažite hrenovke tankim slojem senfa za dodatni okus.
Svaku hrenovku omotajte trakom tijesta spiralno, tako da bude gotovo potpuno prekrivena.
Hrenovke u tijestu stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajetom.
Po želji, posipajte sezamom ili makom.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite hrenovke u tijestu oko 15-20 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo.
Poslužite ih tople uz umak po želji – kečap, senf ili majoneza.