Gastro kutak

Grčki gyros s piletinom za osvježavajuć i lagan ručak

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Današnji oblik gyrosa, kakav poznajemo, razvio se sredinom 20. stoljeća u Grčkoj. U početku se najčešće koristila janjetina ili svinjetina, no kasnije su se počele koristiti i druge vrste mesa, uključujući piletinu

Sastojci:

  • pileća prsa (narezana na trakice)
  • grčki jogurt
  • krastavci (narezani na kockice)
  • rajčice (narezane na kockice)
  • crveni luk (narezan na tanke kolutove)
  • svježi kopar
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • tortilje ili pita kruh
  • sol i papar

Priprema:

Marinirajte piletinu u maslinovom ulju, limunovom soku, soli i papru te je ispecite na tavi ili roštilju.

Napravite tzatziki umak miješajući grčki jogurt, krastavce, kopar, limunov sok, sol i papar.

Poslužite piletinu u tortiljama ili pita kruhu s tzatzikijem, rajčicama, krastavcima i crvenim lukom.

U trendu

Exit mobile version