Tortellini su pravi izbor kada se čovjek nema vremena previše baviti hranom, a jede mu se nešto fino i brzo gotovo. Ovo je jedno od onih talijanskih jela u koje se zaljubite na prvi griz
Sastojci:
- 400 g tortellina
- 200 ml pasirane začinjene rajčice
- 60 g maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 200 g mozzarelle
- 80 g parmezana
- malo svježeg peršina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Tortelline pripremiti po uputama s pakiranja. U slanu vodu staviti torteline, malo maslinovog ulja i češnjak prerezan po pola.
Kada su tortellini kuhani, pećnicu staviti grijati na 220 stupnjeva. Dok se pećnica grije, vatrostalnu posudu premazati s maslacem pa u nju staviti kuhane tortelline. Prekriti ih s mozzarellom narezanom na kockice te sve preliti začinjenom pasiranom rajčicom.
Sve posuti parmezanom te staviti peći 15 minuta na 220 stupnjeva.
Kada su pečeni, tortelline posuti svježim peršinom i poslužiti.