Gastro kutak

DIM SUM Knedlice sa svinjetinom dolaze iz Kine ravno na stol

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovaj recept je samo jedan od mnogih koje možete isprobati za pripremu Dim Suma. Dim Sum se može prilagoditi prema vašim preferencijama, uključujući različite vrste nadjeva i tehnike pripreme. Uživajte u kuhanju i degustaciji

Sastojci:

Za nadjev:

  • 250 g mljevene svinjetine
  • 100 g sitno nasjeckanog kupusa
  • 2 zelenih lukova, sitno nasjeckanih
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandera (ili peršuna)
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žlica oyster umaka (opcionalno)
  • 1 žlica rižinog vina (ili suhog sherryja)
  • 1 čajna žličica sezamovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1/2 čajne žličice svježeg naribanog đumbira

Za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 120 ml kipuće vode

Za kuhanje:

  • parna košara (ili narezani papir za kuhanje na pari)
  • malo ulja za premazivanje

Priprema nadjeva:

Priprema povrća: U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu svinjetinu, nasjeckani kupus, zeleni luk i korijander.

Začini: Dodajte soja umak, oyster umak (ako koristite), rižino vino, sezamovo ulje, šećer, sol, mljeveni crni papar i naribani đumbir. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite nadjev da odstoji dok pripremate tijesto.

Priprema tijesta:

Pomiješajte sastojke: U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Polako dodajte kipuću vodu, miješajući drvenom žlicom dok se ne počne formirati tijesto.

Gnječenje: Kada se tijesto dovoljno ohladi da ga možete dodirivati, prebacite ga na lagano pobrašnjenu površinu i gnječite 5-7 minuta dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.

Formiranje Dim Suma:

Nakon što je tijesto odmorilo, podijelite ga na male kuglice (oko 20 komada). Svaku kuglicu razvaljajte u krug (oko 8 cm u promjeru) na lagano pobrašnjenoj površini.

Stavite jednu žlicu nadjeva u sredinu svakog kruga tijesta. Preklopite tijesto preko nadjeva da formirate polumjesec. Pritisnite rubove čvrsto zajedno kako biste zatvorili knedlu. Možete koristiti vilicu za dodatno oblikovanje rubova, ako želite.

Kuhanje na pari:

Priprema parne košare: Ako koristite parnu košaru, obložite je papirom za pečenje ili stavite malo ulja kako se knedlice ne bi zalijepile.

Kuhanje: Postavite knedlice u parnu košaru, ostavljajući malo prostora između njih. Kuhajte na pari 15-20 minuta.

Serviranje: Poslužite toplo uz umak od soje ili neki drugi umak po vašem izboru.

In Portal

U trendu

Exit mobile version