Gastro kutak

A danas jedemo punjene paprike

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovo je jedno od omiljenih jela u mnogim kuhinjama. Recepata za punjene paprike ima koliko i kuharica i uglavnom prizivaju sjećanja na bakinu ili maminu kuhinju i neku okusnu notu koju su samo one znale pogoditi

Smjesa:

  • 70 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica crvene mljevene slatke paprike
  • 6 žlica riže okruglog zrna
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
  • sol, svježe mljeveni papar

Ostale namirnice:

  • 1 kg paprika (po mogućnosti babure)
  • pola dcl maslinova ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400 g konzervirane pasirane rajčice
  • tople vode po potrebi
  • 1 žličica soli

Priprema:

Paprike operite, odrežite im dio ispod peteljke i dobro očistite od sjemenki. Očistite crveni luk i češnjak pa ih nasjeckajte na sitno. Operite i nasjeckajte na sitno lišće svježeg peršina.

U veću zdjelu stavite mljeveno meso pa mu redom dodajte sve sastojke. Sve dobro promiješajte čistim rukama. Pripremljenom smjesom napunite očišćene paprike.

Zagrijte veći lonac za kuhanje pa dodajte maslinovo ulje i prepržite na njemu brašno kao da radite prežganu juhu. Kad se brašno zazlatilo dodajte pasiranu rajčicu. Dolijevajte toplu vodu sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

Sada u umak stavite punjene paprike, poklopite i kuhajte 90 minuta na laganoj vatri pazeći da vam umak ne zagori. Uz punjene paprike za prilog poslužite pire krumpir.

U trendu

Exit mobile version