Musaka je vrlo popularno, izdašno jelo, posebno praktično i omiljeno ljeti, kad ga je moguće pripremiti od raznog vrsta povrća, poput tikvica i patlidžana. Ovaj put ćemo vam skuhati klasik od krumpira i mljevenog mesa
Sastojci:
- pola kg mljevenog mesa (junetina)
- 1 crveni luk
- 4 manja čena češnjaka
- 1 žlica Vegete
- 1 mala žlica crvene slatke paprike
- 3 grančice peršina
- sol i papar po ukusu
- 10 srednjih krumpira
- 3 jaja
- kiselo vrhnje
Priprema:
U posudu ulijemo ulja da pokrije dno, dodamo luk i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.
Maknemo s vatre, dodamo mesu sol, papar, Vegetu, slatku crvenu papriku i malo peršina.
Krumpire očistimo, izrežemo na ploške, dodamo im soli, Vegete i papra te dobro izmiješamo.
Nauljimo dno tepsije, slažemo red krumpira, red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu. Zadnji red moraju biti krumpiri.
Tepsiju pokrijemo folijom, stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva. Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.