Gastro kutak

Klasična musaka od krumpira i mljevenog mesa

Objavljeno

/

Musaka je vrlo popularno, izdašno jelo, posebno praktično i omiljeno ljeti, kad ga je moguće pripremiti od raznog vrsta povrća, poput tikvica i patlidžana. Ovaj put ćemo vam skuhati klasik od krumpira i mljevenog mesa

Sastojci:

  • pola kg mljevenog mesa (junetina)
  • 1 crveni luk
  • 4 manja čena češnjaka
  • 1 žlica Vegete
  • 1 mala žlica crvene slatke paprike
  • 3 grančice peršina
  • sol i papar po ukusu
  • 10 srednjih krumpira
  • 3 jaja
  • kiselo vrhnje

Priprema:

U posudu ulijemo  ulja da pokrije dno, dodamo luk i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.

Maknemo s vatre, dodamo mesu sol, papar, Vegetu, slatku crvenu papriku i malo peršina.

Krumpire očistimo, izrežemo na ploške, dodamo im soli, Vegete i papra te dobro izmiješamo.

Nauljimo dno tepsije, slažemo red krumpira, red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu. Zadnji red moraju biti krumpiri.

Tepsiju pokrijemo folijom, stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva. Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.

U trendu

Exit mobile version