Gastro kutak

Čokolino kolač – za one koji ne žele odrasti

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Čokolino kolač je mekan, sočan i bogat čokoladnim okusom, savršen za sve generacije – posebno one koji su odrasli uz Čokolino. Njegova struktura je lagana, ali istovremeno dovoljno gusta da se topi u ustima. Blaga hrskavost izvana prelazi u mekanu unutrašnjost s neodoljivim mirisom kakaa i vanilije

Sastojci:

  • 1 šalica (250 ml) Čokolino pahuljica
  • 1 šalica glatkog brašna
  • pola šalice šećera
  • pola šalice ulja
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žlica kakaovog praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i premažite pleh (ili kalup) maslacem ili obložite papirom za pečenje.

U zdjeli izmiksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta.

Dodajte ulje i mlijeko, pa lagano promiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte Čokolino, brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Postupno dodajte suhe sastojke u mokre, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suha.

Pustite da se ohladi, zatim po želji pospijte šećerom u prahu, prelijte čokoladnom glazurom ili poslužite s tučenim vrhnjem.

U trendu

Exit mobile version