Gastro kutak

Cheesecake od kestena bez pečenja je savršen desert

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Ovaj cheesecake od kestena bez pečenja savršeno je rješenje za svečane prigode, obiteljska okupljanja ili jednostavno kao slastice za uživanje kod kuće. Njegova bogata i kremasta tekstura, zajedno s prirodnom slatkoćom kestena, čini ga nezaboravnim desertom koji će oduševiti sve ljubitelje slastica

Sastojci:

  • 1 i tri četvrtine šalice mljevenih keksa (digestivi ili slični)
  • pola šalice otopljenog maslaca
  • 2 šalice kesten pirea (zaslađenog)
  • 1 šalica krem sira (poput mascarponea ili svježeg sira)
  • tri četvrtine šalice slatkog vrhnja
  • 1 žlica vanilin šećera
  • jedna četvrtina šalice šećera u prahu (po želji, ovisno o slatkoći kesten pirea)
  • dve trećine šalice tamne čokolade (oko 100 g)
  • 3 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

Kekse usitnite u fini prah (u blenderu ili s valjkom), zatim pomiješajte s otopljenim maslacem dok ne dobijete teksturu poput mokrog pijeska. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte (promjer 20–24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

U većoj zdjeli pomiješajte kesten pire, krem sir, vanilin šećer i šećer u prahu (ako koristite). Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje dok ne dobijete čvrsti šlag, pa ga nježno umiješajte u smjesu s kesten pireom dok ne dobijete homogenu kremu.

Kesten kremu prelijte preko pripremljene podloge i poravnajte površinu. Vratite u hladnjak da se stegne najmanje 4 sata, a idealno preko noći.

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim ostavite da se malo ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača i vratite u hladnjak na 15–20 minuta da se glazura stisne.

Cheesecake pažljivo odvojite od kalupa, narežite i uživajte!

U trendu

Exit mobile version