Mozzarella je kremasti i rastezljivi sir koji potječe iz Italije, gdje se tradicionalno proizvodio od mlijeka vodenih bivola. Danas se većina mozzarelle proizvodi od kravljeg mlijeka jer je ono dostupnije, ali autentična ‘mozzarella di bufala’ i dalje je cijenjena delicija
Sastojci:
- 250 g (1 šalica) svježe mozzarelle
- 3 zrele rajčice
- svježi bosiljak
- maslinovo ulje (ekstra djevičansko)
- balzamični ocat (po želji)
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Mozzarellu narežite na tanke kriške. Rajčice operite i narežite na kriške slične debljine kao mozzarellu.
Na tanjur naizmjenično slažite kriške mozzarelle i rajčice, stvarajući redove. Između redova ubacite listove svježeg bosiljka.
Lagano prelijte maslinovim uljem preko složene salate. Po želji, dodajte nekoliko kapi balzamičnog octa za dodatnu aromu. Posolite i popaprite prema ukusu.
Salatu poslužite odmah kao lagano predjelo ili prilog uz glavno jelo.