Ljubitelji brze hrane, imamo za vas odlične vijesti – otkrili smo recept koji vam omogućava da i petkom uživate u slasnim burgerima. Donosimo vam recept za najukusnije burgere od tune
Sastojci:
- 2 konzerve tune
- 2 velika krumpira
- jaje
- žlica brašna
- malo svježeg peršina
- krušne mrvice
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- sol
- mrkva
- nekoliko kiselih krastavaca
- 3 rajčice
Za umak:
- kiselo vrhnje
- senf
- med
- majoneza
Priprema:
Oguliti krumpire, narezati ih na kockice i kuhati 15 minuta u slanoj vodi. Utisnuti krumpir vilicom te dodati ocijeđenu tunu, žumanjak, žlicu brašna, pola glavice nasjeckanog luka i malo peršina. Sve sastojke dobro promiješati da se sjedine te da se dobije kompaktna smjesa.
Od smjese rukama oblikovati pljeskavice, namočiti ih u bjelanjak, a zatim ih uvaljati u krušne mrvice. Popržiti ih na ulju 2-3 minute sa svake strane.
Na tavi kratko popirjati preostalu polovicu luka i nasjeckane rajčice.
U međuvremenu napraviti umak za burgere. U jednoj zdjelici pomiješati kiselo vrhnje, senf, majonezu i med.
Donju šnitu burger peciva premazati prethodno napravljenim umakom, staviti redom kisele krastavce, naribanu mrkvu i rajčice pa po tome staviti karamelizirani luk. U sredinu staviti pljeskavicu, umakom namazati i drugi dio burger peciva pa poklopiti.
Burger poslužiti uz pomfrit.