Sladoled od banane, borovnica i maslaca od kikirikija je ukusni, osvježavajući desert za ove ljetne, vruće dane. Jednostavno se priprema, ne trebate dodati šećer, a također ga možete pripremiti bez mlijeka što je idealno za vegane i osobe s intolerancijom na laktozu
Sastojci:
- 300 g zrelih banana (2-3 banane)
- 150 g svježih ili smrznutih borovnica
- 100 g maslaca od kikirikija (bez dodataka)
- 100 ml punomasnog mlijeka (može i biljno mlijeko po izboru)
- 50 g meda ili javorovog sirupa (po želji, za dodatnu slatkoću)
Priprema:
Ogulite banane i narežite ih na kolutiće. Stavite kolutiće u posudu i zamrznite ih na najmanje 2 sata ili preko noći.
Nakon što su banane zamrznute, stavite ih u blender. Dodajte borovnice, maslac od kikirikija, mlijeko, med ili javorov sirup.
Miksajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta.
Smjesu možete poslužiti odmah ili je staviti u hermetički zatvorenu posudu i zamrznuti na još 1-2 sata za čvršći sladoled.
Sladoled poslužite u zdjelicama ili kornetima.