Rolice sa sirom savršene su kao brzinski zalogaj, doručak ili predjelo za goste. Mogu se poslužiti tople ili hladne, uz umake poput vrhnja s češnjakom, jogurta ili kečapa
Sastojci:
- pakiranje lisnatog tijesta
- mala posudica svježeg sira (200 g ili 250 g)
- puna šalica (250 ml) naribanog sira
- 1 jaje
- 1 žlica vrhnja
- sol i papar (po ukusu)
- 1 žumanjak (za premazivanje)
- sezam ili lanene sjemenke (za posipanje, po želji)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte svježi sir, naribani sir, jaje, vrhnje, sol i papar. Dobro sjedinite.
Lisnato tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i izrežite na pravokutnike ili trokute.
Na svaki komad tijesta stavite žlicu nadjeva i zarolajte u rolicu ili kiflicu.
Rolice posložite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite žumanjkom i pospite sezamom ili lanenim sjemenkama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave.
Poslužite tople uz jogurt ili umak od vrhnja.