Ova kremasta torta food blogerice Biljane Samardžić (@biljina.kuhinja.tv) je idealna za sve trenutke kada želite impresionirati svoje goste ili obitelj, a nemate puno vremena za pripremu. Bez potrebe za pećnicom, dovoljan vam je samo mikser i nekoliko sastojaka kako biste pripremili ovaj dekadentni desert
Sastojci:
- 700 g kiselog vrhnja (oko 3 šalice)
- 500 ml slatkog vrhnja (oko 2 šalice)
- 200 g šećera u prahu (oko 1 i 3/4 šalice)
- 300 g mljevene Plazme (oko 3 šalice)
- 100 g crne čokolade za kuhanje (oko pola šalice)
- 250 g mljevenih oraha (oko 2 i pol šalice)
- 150 g Plazma keksa u komadima (oko 1 i pol šalica)
- 2 dl mlijeka (oko 3/4 šalice)
Priprema:
Umutite slatko vrhnje s mikserom dok ne postane čvrsto.
Posebno umiksajte kiselo vrhnje i šećer u prahu pa umiješajte sa slatkim vrhnjem.
Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte mljevenu Plazmu i naribanu čokoladu, a u drugi mljevene orahe.
Ako je nadjev od keksa previše gust, dodajte malo mlijeka (oko 1,5 žlice) i ponovo izmiksajte kako biste dobili kremastiju konzistenciju.
Na dno pleha stavite podesivi obruč ili kalup (Biljana preporučuje promjer 23 cm).
Slažite sloj Plazma keksa koje ste prethodno umočili u mlijeko. Preko keksa rasporedite kremu od keksa i čokolade, zatim kremu od oraha.
Ostavite tortu nekoliko sati u hladnjaku da se stvrdne.
Nakon toga, skinite obruč i tortu po želji ukrasite.