Istraživanja pokazuju da banane imaju izniman broj nutritivnih prednosti. Sadrže antioksidanse koji jačaju imunitet i smanjuju rizik od kroničnih bolesti, dobre su za san jer imaju triptofanon i melatonin. Bogate su vlaknima koja usporavaju probavu i dulje vas drže sitima. Još kad im sljubimo ostale fine sastojke, ovom desertu teško je odoljeti
Sastojci:
- 400 ml mlijeka
- 4 žlice šećera
- 2 žlice gustina
- 2 jaja
- 3 banane
- malo limunovog soka
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte čvrsti snijeg i ostavite ih u hladnjaku dok pripremate kremu.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte gustin. Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Banane s malo limunovog soka izmiksajte u blenderu pa dobiveni pire dodajte u kuhanu kremu. Zatim umiješajte snijeg od bjelanjaka i lagano miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Kremu ulijte u čaše, ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Prije posluživanja desert možete ukrasiti malo tučenog slatkog vrhnja.