Quiche od šampinjona i poriluka napravite i poslužite kao glavno jelo, a idealan je odabir i ako očekujete goste. Za pripremu vam treba manje od sat vremena
Tijesto:
- 20 dag brašna
- 10 dag maslaca
- jaje
- prstohvat soli
Napravite prhko tijesto od brašna, maslaca i soli, te jajeta. Oblikujte tijesto rukama i pustite neka odstoji u hladnjaku oko pola sata.
Nadjev:
- 25 dag poriluka
- 40 dag šampinjona
- 2 dag maaslaca
- 2 jaja
- 10 dag sira goude
- 1 dl vrhnja za kuhanje
Nadjev napravite tako da na ulju najprije pržite šampinjone. Kada su gotovi, premjestite ih u posudu. Na istoj masnoći pržite poriluk te dodajte ponovno šampinjone i tu smjesu rasporedite na tijesto kada ste ga razvaljali i stavili u lim za pečenje.
U drugu posudu stavite jaja i vrhnje za kuhanje, posolite i začinte s papromi muškatnim oraščićem. Sve izmiješajte i prelijte preko šampinjona i poriluka.
Quiche pecite oko pola sata na 190 stupnjeva. Kada je gotov, poslužite ga dok je još topao.