Gastro kutak

Quiche od šampinjona i poriluka

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Quiche od šampinjona i poriluka napravite i poslužite kao glavno jelo, a idealan je odabir i ako očekujete goste. Za pripremu vam treba manje od sat vremena

Tijesto:

  • 20 dag brašna
  • 10 dag maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli

Napravite prhko tijesto od brašna, maslaca i soli, te jajeta. Oblikujte tijesto rukama i pustite neka odstoji u hladnjaku oko pola sata.

Nadjev:

  • 25 dag poriluka
  • 40 dag šampinjona
  • 2 dag maaslaca
  • 2 jaja
  • 10 dag sira goude
  • 1 dl vrhnja za kuhanje

Nadjev napravite tako da na ulju najprije pržite šampinjone. Kada su gotovi, premjestite ih u posudu. Na istoj masnoći pržite poriluk te dodajte ponovno šampinjone i tu smjesu rasporedite na tijesto kada ste ga razvaljali i stavili u lim za pečenje.

U drugu posudu stavite jaja i vrhnje za kuhanje, posolite i začinte s papromi muškatnim oraščićem. Sve izmiješajte i prelijte preko šampinjona i poriluka.

Quiche pecite oko pola sata na 190 stupnjeva. Kada je gotov, poslužite ga dok je još topao.

U trendu

Exit mobile version