Kako bi uživanje u pohanom siru bilo potpuno, najbolje ga je jesti uz neki umak. Tradicionalno, pohani sir poslužuje se uz tartar. No isprobajte ga i uz domaći umak od rajčice (osobito ako pohate mozzarellu), ajvar, omiljeni ljuti umak ili kiselo vrhnje
Sastojci:
- 400 g sira (Gauda, Edamer ili neki drugi po vašem izboru)
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 150 g krušnih mrvica
- 100 ml ulja za prženje
- Sol i papar po želji
Priprema:
Narežite sir na ploške debljine otprilike 1 cm. Ako je sir previše mekan, stavite ga na kratko u zamrzivač da se malo stvrdne kako bi se lakše panirao.
U jednu zdjelicu stavite brašno, u drugu zdjelicu umutite jaja s malo soli i papra, a u treću stavite krušne mrvice.
Uzmite plošku sira i uvaljajte je prvo u brašno, pazeći da je cijela površina pokrivena.
Zatim umočite u umućena jaja, također pazeći da je cijela površina pokrivena.
Na kraju uvaljajte u krušne mrvice, pritiskujući lagano kako bi se mrvice dobro zalijepile za sir.
U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri.
Kada je ulje dovoljno vruće (možete provjeriti tako da stavite mali komadić krušne mrvice; ako cvrči, ulje je spremno), pažljivo stavite panirane ploške sira u tavu.
Pržite ih s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minute sa svake strane.
Gotove ploške sira stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja.
Poslužite odmah dok je sir još topao i mekan iznutra.
In Portal