Banana bread, odnosno kruh od banane, već je dugi niz godina na popisu najpopularnijih slastica u svijetu. Oduševljava svojom jednostavnošću pripreme i sočnim, aromatičnim okusom
Sastojci:
Biskvit:
- pola šalice omekšalog maslaca
- 1.25 šalice šećera
- 2 jaja
- 1 paketić vanilin šećera
- 2 jušne žlice ruma
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 2 velike, (pre)zrele banane
- 1.5 šalica brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- malo soli
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180°C, te namastiti i posuti brašnom kalup za kruh.
Šalica je od 2,5 dcl.
Izmiksati maslac, šećer, jaja, vanilin šećer, rum, cimet, te vrhnje.
U smjesu dodati banane koje ste prethodno ili usitnili u multipraktiku ili jednostavno vilicom te opet kratko izmiksajte.
Zatim dodajte brašno i miksajte dok smjesa ne bude jednolična.
Pecite oko 70 min na 180°C.
Pustite da se hladi, pa nakon 10 minuta izvadite kruh iz kalupa i stavite ga na rešetku da se do kraja ohladi.
In Portal