Gastro kutak

VESELJE ZA NEPCE Ako već niste, probajte banana bread

Objavljeno

/

Foto: Anita Blažinović

Banana bread, odnosno kruh od banane, već je dugi niz godina na popisu najpopularnijih slastica u svijetu. Oduševljava svojom jednostavnošću pripreme i sočnim, aromatičnim okusom

Sastojci:

Biskvit:

  • pola šalice omekšalog maslaca
  • 1.25 šalice šećera
  • 2 jaja
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 2 jušne žlice ruma
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 2 velike, (pre)zrele banane
  • 1.5 šalica brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • malo soli

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180°C, te namastiti i posuti brašnom kalup za kruh.

Šalica je od 2,5 dcl.

Izmiksati maslac, šećer, jaja, vanilin šećer, rum, cimet, te vrhnje.

U smjesu dodati banane koje ste prethodno ili usitnili u multipraktiku ili jednostavno vilicom te opet kratko izmiksajte.

Zatim dodajte brašno i miksajte dok smjesa ne bude jednolična.

Pecite oko 70 min na 180°C.

Pustite da se hladi, pa nakon 10 minuta izvadite kruh iz kalupa i stavite ga na rešetku da se do kraja ohladi.

In Portal



U trendu

Exit mobile version