Civilno društvo

Iz Slavonije krenuo podcast o autizmu za cijelu Europu

Objavljeno

/

Foto: Udruga Plavi cvijet

Cilj podcasta je podržati misiju projekta u promicanju i uključivanju osoba s autizmom u strukovno obrazovanje i zapošljavanje te osvještavanje poslodavaca i društva

Prošlog četvrtka, 1. veljače objavljena je prva epizoda Metautism podcasta u sklopu Erasmus+ projekta Green ASC VET čiji je nositelj slavonskobrodska Udruga za cjeloživotno strukovno obrazovanje STRUKA.

Cilj podcasta je, kažu, podržati misiju projekta u promicanju i uključivanju osoba s autizmom u strukovno obrazovanje i zapošljavanje te osvještavanje poslodavaca i društva.

Podcastom će distribuirati edukativne i inspirativne razgovore s osobama iz spektra autizma, njihovim roditeljima, učiteljima, stručnjacima i svima koji su posvećeni izgradnji svijeta jednakih mogućnosti.

Gošća prve epizode, Brođanka Iva Klarić, majka je 9-godišnjeg dječaka s poremećajem iz spektra autizma te koordinira Udrugu ‘Plavi cvijet’. Otvoreno je podijelila svakodnevne izazove, prilike koje škola nosi i probleme inkluzije u društvu, kao i uspone te padove iz kojih svatko može ponešto naučiti.

Iako je sniman online i na engleskom jeziku, korijeni ovog podcasta europske razine, nalaze se upravo u Slavonskome Brodu. Osim Željka Habeka i drugih partnera projekta, među kojima je Industrijska škola Slavonski Brod, u podcast je uključena i Klara Tuličić kao voditeljica i producentica.

 – Ovaj podcast važan je i za cijelu Hrvatsku jer gostima koji rade pozitivne promjene na lokalnoj razini, daje glas u Europi. Takav glas olakšava prepoznatljivost, osigurava veću potporu javnosti te potencijalno i veće donacije – dodala je Klara.

 Nove epizode s gostima iz Hrvatske i Europe periodično će objavljivati na YouTube kanalu projekta i Spotifyu.

1 Komentar

  1. Danijel

    06/02/2024 at 12:23

    Koliki je omjer oboljelih od autizma bio prije 50. godina a koliki je danas? Od sve autistićne djece istražuje li itko koliko ih je necijepljenih? Pita li se ta napredna medicina zašti je sve više bolesne djece i mrtvorođene i sve više neplodnih riditelja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version